Gästlärare

Här kommer vi allt eftersom presentera några av våra gästlärare.

Alexandra Hedberg

”Det fantastiska med screentryck på papper är bredden i möjligheterna; man kan skapa allt från grafiskt renodlade verk i upplaga till experimentella och måleriska unika tryck. Personligen uppskattar jag mest möjligheten till improvisation som finns hela vägen från de första förberedelser till själva tryckandet.” 
Alexandra Hedberg är yrkesverksam konstnär med screentryck på papper som specialitet och har varit gästlärare på utbildningen i mönsterdesign och grafiska trycktekniker ända sedan dess start. Alexandra har en Master i Art & Technology, har studerat experimentell färggrafik i Paris och även konstvetenskap. Förutom flertalet separatutställningar har Alexandra Hedberg utfört ett dussin offentliga gestaltningsuppdrag runt om i Sverige. Hon deltog i Open Art Biennalen 2019 och Nordiska Grafiktriennalen 2020. 

http://www.alexandrahedberg.com

Andreas Bergman

Andreas Bergman är en skulptör med fokus på det lilla. Som miniatyrdesigner mäter han karaktärsdrag i millimeter vilket kräver både en stadig hand och stort tålamod. Han har en bred kunskap om både material och teknik i traditionella såväl som nya medier.
Andreas har format lera så länge han kan minnas men det var först när han sökte till Formakademin som han beslutade sig för att satsa helhjärtat på sitt skapande. Sedan dess har han frilansat för bland annat Micro Art Studios och assisterat konstnärer och gjort inhopp som gästlärare och materialkonsult för Formakademin.

Inger Lampegård Hellertz

Inger har sedan 90-talet arbetat som keramiklärare på Formakademin och på PKI-skolan som det hette tidigare. Efter avslutad anställning är hon gästlärare och stöttar upp när det behövs. Hon undervisar bl.a i byggtekniker, dekortekniker, glasyr och bränning samt färg och formlära. 

Förutom konstskola har hon har en masterutbildning i keramikkonst från Konstindustriskolan (nuv. HDK) i Göteborg. Parallellt med läraryrket är hon verksam konstnär och keramiker.

@ingerlhellertz