Vårutställning 2021
Designmodellör

Här presenterar de studerande från Designmodellör
sina projektarbeten genom bilder, film och text.

©foto och film – William Petersen

Benjamin Karlsvärd


Bilinspirerad fåtölj

Mitt examensarbete har skett på uppdrag från Nya Skara Modell & Prototyp. Projektet har bestått av att skapa en fåtölj med hjälp av reverse engineering där jag använt en befintlig soffa som referens.

Syftet med fåtöljen är att blanda huvudelement från företaget och med detta skapa en utställningsmodell. Modellen kommer i sin tur att utrustas med fungerande belysning samt dynor för att förhöja upplevelsen.

Arbetets mål har varit att förbereda tillverkningen av fåtöljen med tillhörande formar, då den senare ska lamineras med glasfiber.

Cristina Sankell


Prototyp av longboard

Under mitt examensarbete har jag tillverkat en prototyp av en longboard. Det var ett projekt i egen regi med handledning av Carl Östlund som ligger bakom designen av longboarden. Longboarden går under namnet Flockdjur och är designad att vara lätt att bära med sig både viktmässigt och storleksmässigt.

Syftet med mitt projekt var att ta fram en fysisk prototyp utifrån en 3D-modell för att kunna testa hur designen fungerar i verkligheten. Den är tillverkad i flera lager bambufanér som limmats och formpressats.

Clara Höidal


Jag har gjort mitt examensarbete hos HealSafe Interiör, där jag var del av vidareutvecklingen av en produkt.

HealSafe Interiör specialiserar sig på att skapa inredning ämnad för utmanande miljöer så som ungdomshem, Kriminalvård och andra offentliga miljöer där krav på förebyggande av säkerhet och självskadebeteende är avgörande för både patienter/klienter och personal.

Produkten jag var med och vidareutvecklade är ännu inte färdigställd, jag kan på grund av detta inte visa upp bilder på det jag arbetat med.

Jag är väldigt nöjd med det arbeta jag gjort. Det känns bra att ha fått vara med i utvecklandet av en produkt som kommer att göra skillnad.