Vårutställning 2021
Keramisk form och produktion

Här presenterar de studerande från Keramisk form och produktion
sina projektarbeten genom bilder, film och text.

©foto och film – William Petersen

Sanni Alatyppö


Från knösen och så vidare…

Knösen – en liten skulptur med taggar.

I mitt projekt har jag valt att utveckla och undersöka mitt eget formspråk. Den lilla knösen har fått växa till något nytt! Med svampar som inspirationskälla, har jag jobbat intuitivt med nya former och spännande glasyrer.

Det har fått bli som en egen liten värld av skapelser som ska fascinera alla lika mycket som dom fascinerar mig.

Lisa Johansson


Blomsteräng

Mitt slutprojekt har främst gått ut på att utmana mig själv i drejning. Tekannor är bland det svåraste man kan göra i keramik men också bland det roligaste.

Jag vill vara tydlig med det handgjorda i mitt uttryck och inspirerad av våren växte dessa tekannor fram en efter en som blommorna vid ängen.

Simone Sagerström Blom


Tid för te

Tiden passerar och det blir lätt att vi glömmer att ta tid för oss själva. Mellan jobb, skola, bilkörande och planerande glömmer vi bort att ta vår lugna stund på dagen, ensam eller tillsammans med nära och kära. Det är olika när vi behöver den där stunden; på morgonen, till eftermiddagsfikan eller kvällsmyset i soffan.

Små saker kan hjälpa oss att ta tiden för att fokusera på nuet. Mitt syfte var att skapa en tekanna som kan användas i vardagen, ensam eller i sällskap samtidigt som jag tekniskt  utmanade mig själv i gipsmodellering och formgivning.