Student på formakademin i lidköping

Helgkurser

Välkommen till våra helgkurser som hålls på Formakademin under våren 2020. Kurserna leds av kunniga lärare med gedigna kunskaper inom det keramiska området. Prova på olika byggtekniker i lera, upptäck gipsen i som hjälpmedel i den keramiska tillverkningsprocessen eller utveckla dina drejningskunskaper under någon av våra unika helgkurser.

Kostnad: Kurs och hotell två nätter  4950kr.

Kostnad endast kurs: 3650kr

Middag på lördag kväll: 300:-

Anmälan sker via mejl till info@formakademin.se.

BYGG I LERA | 24-26 april

KURSEN är inställd pga Corona!

Lärare: Inger Lampegård Hellertz

Under kursen får du prova på olika byggtekniker för att hitta det som passar dig och ditt uttryck bäst. Beroende på vilket uttryck och form det slutgiltiga föremålet ska ha anpassas byggtekniken till föremålet. Här kan du bygga dina objekt i olika formationer. Vi arbetar även med textur och mönster, som relief och stämpeltryck i den våta leran. Om du har, ta med egna favoritverktyg och oömma arbetskläder. 

Kursinnehåll

Form och placering av mönster 
Verktyg och arbetsredskap 
Framställningsmetoder
Materialkännedom

FORMA MED GIPS |
6-8 mars

Lärare: Åsa Lindström

Upptäck gipsen som hjälpmedel i den keramiska tillverkningsprocessen. Du kan vara nybörjare eller ha kunskap om framställningsmetoder, vi utgår ifrån dina grundkunskaper och bygger vidare därifrån. Ta med oömma arbetskläder. Materialkostnad 45kr/kg. 

Kursinnehåll

Formningsmetoder 
Skiss och ritning
Framställningsmetoder
Materialkännedom
Verktygshantering
Krympningsberäkning
Gjut och tryckform 
Modellframtagning

DREJA VITT & BRETT |
8-10 maj 

Lärare: Nina Bergqvist 

KURSEN är inställd pga Corona!

Återkommer till hösten 2020.

Under kursen får du prova på olika byggtekniker för att hitta det som passar dig och ditt uttryck bäst. Beroende på vilket uttryck och form det slutgiltiga föremålet ska ha anpassas byggtekniken till föremålet. Här kan du bygga dina objekt i olika formationer. Vi arbetar även med textur och mönster, som relief och stämpeltryck i den våta leran. Om du har, ta med egna favoritverktyg och oömma arbetskläder. En kurs för dig som redan har grundkunskap i drejning och vill lära dig dreja högre och vidare. Vi går igenom centrering av stora klösar samt hur man får upp och ut leran vid fat och cylinderdrejning. Vi tittar också på hur man ritar upp sitt tilltänkta alster och går igenom lite riktlinjer för hur man tittar på form. Ta med egna verktyg och arbetskläder. Materialkostnad 30kr/kg. Bränning av produkterna ingår ej i kursen eller i priset.

Kursinnehåll

Skissmetoder
Maskiner och verktyg
Framställningsmetoder
Materialkännedom