KERAMISK FORM åk 2
Maja Florell
Swirl Collection
Jag har under mitt projekt formgivit och producerat tre produkter för det dukade bordet; kopp med hänkel, mugg och fat. Jag har tagit fram gipsformar till respektive produkt som jag sedan har gjutit godset i. Tidigare under året experimenterade jag med marmorering av gjutet gods med hjälp av infärgad gjutmassa, något jag har valt att jobba vidare med i detta projekt.
Jessica Kroon
Strävan efter spänst – ett projektarbete i drejning
Vad är spänst? Böjer du en gren, är spänsten det som sker precis innan den knäcks. Ytterligheten. Böjen. I leran, är det dit kurvan tar dig när du utmanar den. När den, likt ett stenlagt valv, ska hålla upp sig själv. Inte av tjocklek, utan av kraft. Spänst är dit den orkar. Punkten innan styrkan tar slut. Där kraften finns som allra mest. Jag har alltid förlitat mig på tjocka väggar. Inte behövt tänka på vad som händer i ugnen, när väggarna sintrar, rör sig i den smältande hettan. I detta projekt utmanar jag mig i just detta – I spänst.
Fortsätt läsaJohanna Sten
Prototyp tallrik
Jag har i mitt slutprojekt gjort prototyper mot restaurang. Jag har tagit önskemål i beaktande och testat mig fram i form och färg.
Prototyperna är drejade i stengods och glaserade i en vit tennglasyr med olika mängd järn och rutil.
Ida Stålvall
”OM-kring”
Handdrejad, kanna, kopp, fat och vas i 100% returlera av blandad stengods i färgerna ”Sotblå” och ”Jade”. Tillverkade med reducerad energi- och vattenåtgång med en önskan om att locka fram ett skratt, uppmuntra till samtal och vara en aktivitet att samlas OM – kring.
Josefin Svensson
Jag blir aldrig klar!!
Jag valde det här projektet för att bli bättre på att dreja jämt. Mitt mål var att känna mig säker i mitt drejande, så jag har lagt fullt fokus på drejningen.
Det innebär att jag har lärt mig fler drej grepp och att sluta former.
Innan detta projekt så drejade jag inte lika jämt och det var svårt att dreja likadana föremål efter utsatta mått.
Jag har även övat mig på olika formspråk genom att form förändra.
Jag har valt att visa upp mitt slutarbete precis som det är – en process i process.
Så välkomna in i min drejstudie.
Ingrid Uppström
Fågelbad
”Ett harmoniskt blickfång i trädgård, park eller innergård.
Utformningen med blad ger liv åt formen och underlättar för fåglarna att gå i badet.
Med olika (utbytbara) höjder på fotringar ges möjligheter till variation”
DESIGNMODELLÖR åk 2
Kristian Fransila
”Brutala fabler”
– inspirerat av djur och natur
Modeller/prototyper till sexleksak/Dildo
produktion
Moa Lindén
Spelterräng
Under 10 veckor har det gjorts djungelterräng till beställare som även var handledarna till projektet. Inom detta bestod 5 delar i projektet, träd och stubbar, kratrar, buskar, djungel partier och en labbstation.
Johan Reimers
Stopmotiondockor
Dinosaurie: Gjord med ”build up ” -metoden
Luchador: Skulpterad och i gjuten i foamlatex
Freja Rokka
Robot i 28 mm skala
Skapad för 28mm miniatyr spel.
MÖNSTERDESIGN
Alix Bodin
Angelica Fingal
Ateljé Fingal – Filurer
Angelicas projektarbete bjuder in er till Ateljé Fingals värld.
Där får ni träffa ”filurerna” som har sina egna personligheter
och uttryck.
Bodil Thyra Pettersson
Lantliv
En kollektion med inspiration från landet, bestående av 4 olika tapeter, ett screentryckt tyg och 3 olika screentryckta kakel.
Elin Ulmestrand
Havsträdgården
I mitt slutprojekt har jag fokuserat på att skapa en sammanhängande mönsterkollektion som är applicerbar på en mängd föremål med olika funktioner. Jag har jobbat med färger, former och rörelser som tilltalar mig, med inspiration från havet. Kollektionen innehåller handtryckta handdukar, handgjorda kakelplattor och tapet med en tillhörande tapetbok.
Johanna Wallberg
Geometrisk vy
Denna mönsterkollektion tar tillvara på former som redan finns och upptäcker flexibiliteten i geometri. Den innehåller omklädda lampskärmar, tapeter och screentryck på mosaik. Mönstren matchas och omatchas till en lekfull kompott av geometriskt och organiskt, solblekt och färgstarkt.
KERAMISK FORM EXTENDED
Sanni Alatyppö
Metamorphosis – knösen
”Jag tror knösen kommer brukas till att vara en symbol för ovisshet, väcka frågor om vad en sak har för funktion, men den ser fin ut!” – citat från en anonym.
Jag har fokuserat på en teknik för att dreja stort, bränt med gasolbrännare, applicerat mer lera och fortsatt dreja upp den önskade formen och låtit resten av knösen växa fram.
Lisa Johansson
Tekanna
Inspirerad av Rörstrands otaliga serviser ville jag formge min egen. Kopp och mjölkkanna kom till under en kurs på skolan där jag inspirerades av funktionalismens ledord ”form follows function” och som slutprojekt har jag tillverkat en tillhörande tekanna.
Simone Sagerström Blom
Ett år i process
Under studieåret har jag haft fokus på tekniker inom gipsmodellering. Från indrejning till komplicerade gjutformer har alla pjojekt haft samma mål: Jag ska lära mig något nytt.